Home de Rijschool Tarieven Aanmelden Theorie Rijles Examen Contact Korting Downloads Facebook
 
Rijles.
Rijlessen nemen mag sinds 1 Oktober 2011 vanaf 16.5jaar via 2toDrive! Kijk voor meer informatie over 2toDrive op www.2todrive.nl. Om te beginnen met rijlessen, hoef je niet in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Maar, des te eerder je vertrouwd bent met de verkeersregels, des te meer tijd en aandacht we aan andere dingen kunnen besteden, zoals gevaar-herkenning, bijzondere verrichtingen, zelfstandig routes rijden e.d.
De meeste rijlessen zullen 1.5uur tot 2uur duren. uiteraard doen we dit in overleg. Meerdere lessen per week is natuurlijk ook mogelijk.
Je wordt van huis of van een andere afgesproken plaats opgehaald en teruggebracht.

Vanaf je 1ste tot je laatste rijles zal ik je helpen/begeleiden/corrigeren en coachen om jou uiteindelijk (alleen) veilig de weg op te kunnen laten gaan.
Zo gaan we natuurlijk de bediening oefenen, maar ook bijv. kruispunten en rotondes, bijzondere verrichtingen, de snelweg, navigatie rijden, maar ook gaan we rekening houden met het milieu, doorstroming, mogelijke gevaren herkennen en nog veel meer!

Aan het eind van elke rijles word met behulp van een instructiekaart de beoefende onderdelen en vorderingen bijgehouden. Hierdoor kunnen we in de gaten houden welke onderdelen goed gaan en welke extra oefening nodig hebben.

Ik deel de mening dat je ├ęcht leert autorijden
zodra je zonder instructeur op de weg bent,
omdat je dan op een geheel zelfstandige wijze
jezelf uit situaties moet redden. Maar om dat
gevoel in inzicht te kunnen toepassen, moet je
wel eerst een bepaald niveau gehaald hebben.

Het benodigde aantal rijlessen hiervoor is per
persoon verschillend. Een snelle leerling zal
ongeveer 25 tot 30uur nodig hebben, maar
de gemiddelde leerling heeft er tussen de 30-
en 40uur nodig om op het examen een goede
kans van slagen te hebben.

Zorg dat je elke keer je “huiswerk” gedaan hebt en dat je uitgerust aan je rijles begint, zodat je de tijd van je rijles optimaal kunt benutten.
 
Dinsdag, 27 Februari 2024 
 
gertjanverweij.nl Webbouwvakker